Een Manoir is soms net een kasteel maar dan zonder water erbij. Veelal prachtig bouwwerken die een bezoek waard zijn. Hier enkele bijzondere manoirs, soms vallen ze onder domaine of worden villa genoemd. Zelfs gewoon maison hetgeen huis betekend,

Een van de mooiste manoirs is Belou. Bijna een kasteel. Je kunt er vrij omheen lopen mede ook omdat er een boerderij gevestigd is die allerlei  dingen verkoopt.

Ook Manoir de Grand Bec is een zeer uitzonderlijk bouwwerk. Tijdens ons bezoek stond de poort open en was het huis onbewoond.

Ooit was Ancien Manoir ook een geweldig bouwwerk, nu helaas verlaten en vervallen maar toch nog mooi genoeg om te bezoeken.

In Deauville liggen heel wat mooie huizen (zie dorp-stad)  en een geweldige villa. Villa Strassburger.

Manoir de Lieu Dey is ook weer een mooi stuk vakwerk

Manoir Goliath is een B&B waar je a € 110.00 (2024) kunt overnachten.

Manoir d Auffay is ook weer zo een pareltje in de Normandie. Helaas privaat, dan maar tussen de struiken door een foto nemen.

Manoir d Ango is normaliter wel geopend maar vandaag niet als we er zijn dus moeten we het ook hier doen met onderstaande foto (links) De andere manoirs zijn die van Medizon (midden) en Trouville  Deze 2 prachtige bouwwerken zijn geheel privé.

Manoir de L'Aumonerie is te bezoeken a € 3.00 en je kunt er overnachten. Foto midden onder is een kapelletje.

De laatste manoirs die we gezien hebben zijn: (vlnr)  d'Isle, Surville, Hotez en die van Livarot.

En zo zijn er nog een aantal waar de tijd dit jaar te kort voor was, dus die staan dan voor een volgende keer op de planning.

Maar buiten de Manoir, de kastelen en Chateau zijn er nog veel mooie huizen door het land  en in de diverse dorpen te bekijken.

En dat lees je op de volgende pagina.

Kasteel                 Chateau                   Dorp-stad                     Home

Maak jouw eigen website met JouwWeb